På initiativ af Gunnar Hansen, Willy Olsen og en kreds af andre ivrige cykelmotionister, blev det på stiftende generalforsamling, 3. marts 1980, vedtaget at stifte cykelklubben under navnet: Køge Cykel Ring Motion, med Gunnar Hansen som formand. På generalforsamlingen i 1991 blev det vedtaget at ændre klubbens navn til det nuværende Køge Cykel Motion.

Formålet med klubben, dengang som nu, er at dyrke seriøs cykelmotion samt socialt samvær med andre cykelinteresserede.

Klubdragten er en hvid eller sort trikot med 3 striber i farverne, blå, gul og rød og sorte cykelbukser. Alderen på klubbens medlemmer ligger mellem 20 og 85 år.

harz 2018 29

Harzen 2018

Køge Cykel Motion er en aktiv cykelmotionsklub som deltager i løb og ture i både ind og udland. Foruden klubbens almindelige træningsdage, tirsdag, torsdag og søndag, køres der lange ture flere gange årligt. Klubbens medlemmer konkurrerer også internt ved bl.a. Stjerneløb og Klubmesterskab og MTB-løb. I vinterhalvåret har klubben en del MTB entusiaster der arrangerer noget sammen. Klubben opretholder kontakten til de omkringliggende cykelmotionsklubber med kaffemøder (cykeltur med efterfølgende kaffe + kage) hos henholdsvis Ølsemagle og Køge Cykel Motion. Klubben inviterer til foredragsaftener for medlemmer og ikke medlemmer omhandlende cykling.

Klubben har tradition for en eller flere årlige fællesture. Både i ind og udland.

2007 -- Harzen.

2008 -- Linderødsåsen i Skåne.

2009 -- Sommerhus i Nykøbing Sjælland.

2010 -- Harzen.

2011 -- Calpe i Costa Blanca regionen, Spanien.

2012 -- Harzen.

2013 -- Harzen.